Upis u toku!

Evropska nedelja kodiranja

30.10.2018.

U periodu od 15.oktobra do 23. oktobra 2018. škole širom Evrope su organizovale različite aktivnosti u cilju obeležavanja Evropske nedelje kodiranja.Tako su i učenici Privatne osnovne škole "Crnjanski", zajedno sa svojim nastavnicima, bili deo ove manifestacije.

Osmišljene su i organizovane različite aktivnosti istraživačkog karaktera koje su podsticale razvoj dečjeg logičkog i algoritamskog mišljenja. Deca su, po prvi put, bila u ulozi tajnih agenata sa zadatkom da reše čitav niz problema i zadataka oslanjajući se na svoju sposobnost kodiranja, odnosno dekodiranja tajnih poruka i skrivenih rešenja. Jedna od deci najzanimljivijih aktivnosti bila je dekodiranje tajnih reči čija su slova predstavljena binarnom azbukom i to kroz sistem Lego kockica.

Kao krajnji produkt aktivnosti realizovanih u okviru Evropske nedelje kodiranja, deca su sama kreirala svoje "Secret Agents Notebooks" u kojima su se našli objedinjeni svi radni listići i aktivnosti na kojima su učenici radili u okviru radionice kodiranja. Naši učenici su još jednom pokazali da vole izazove i da su im posebno zanimljivi zadaci koji od njih zahtevaju istraživanje i logičko zaključivanje.

Pratite nas!

Kontakt podaci

ulica Čočetova 3M
Jagodina,
Republika Srbija

Telefon: 062/798 799
Email: info@crnjanski.rs
Website: www.crnjanski.rs

Lokacija