Upis u toku!

Učestvovanje u ostvarivanju međunarodnog Programa Eko-škole

13.12.2018.

Živimo u prelomnom trenutku istorije čovečanstva kada ni najrevnosniji hroničari ne stižu da zabeleže sve ekološke promene i sve brojnije uzroke ugrožavanja života na planeti i samog opstanka čoveka. Otuda se obrazovanje za životnu sredinu i održivi razvoj smatra ključem opstanka.

Eko-škole su međunarodni program kojim se mladi podstiču na aktivno uključivanje u brigu o svom okruženju. Intelektualni vlasnik međunarodnog programa Eko-škole je FEE (Foundation for Environmental Education), čiji je jedini ovlašćeni predstavnik i nacionalni član organizacija "Ambasadori održivog razvoja i životne sredine". Program je podržan od Programa UN za životnu sredinu (UNEP) i Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).

Realizacijom programa, nastojimo da upoznamo učenike sa činjenicom da u svojoj školi imaju pravo glasa u politici upravljanja zaštitom životne sredine. Program Eko-škole je idealan način za škole da krenu ka poboljšanju životne sredine u samoj školi i lokalnoj zajednici, ali istovremeno imaju pozitivan uticaj na celokupan život mladih, njihovih porodica, škole i lokalne zajednice.

Privatna osnovna škola "Crnjanski" se prijavila za učestvovanje u međunarodnom Programu Eko - škole u Srbiji. U školskoj 2018/2019.godini škola će nastojati da realizuje metodologiju 7 eko - školskih koraka prema Programu u cilju ostvarivanja svojih eko - ambicija. Jedna od aktivnosti ekološkog karaktera, predviđena Akcionim planom POŠ "Crnjanski", bila je jesenja sadnja lukovica, postavljanje hranilica i kućica za ptice u prostranoj zelenoj oazi naše škole.

Foto galerija

Pratite nas!

Kontakt podaci

ulica Čočetova 3M
Jagodina,
Republika Srbija

Telefon: 062/798 799
Email: info@crnjanski.rs
Website: www.crnjanski.rs

Lokacija