Upis u toku!

Poseta Mlekari i Fabrici čokoladnih proizvoda

06.11.2019.

Internacionalna škola Crnjanski je ove nedelje svojim đacima osim sticanja novih znanja na zabavan način upotpunila užitak boravka u Ustanovi jednodnevnom eksurzijom u carstvo čokoladnih i mlečnih proizvoda. Naime, naši učenici su posetili Mlekaru Mihajlović i fabriku čokoladnih proizvoda Čokolend gde su imali prilike da na praktičan način stiču nova znanja. Oni su se bliže upoznali sa načinom proizvodnje mlečnih produkata i sagledali ceo proces obrade mleka. Kao najzanimljiviju novinu učenicima može se izdvojiti postupak pravljenja specijalnih mlečnih proizvoda poput kiselog mleka i jogurta.

Fabrika čokolade je bila posebno zadovoljstvo i užitak đacima jer su mogli izbliza da vide kako nastaju njihovi omiljeni slatkiši. Pod stručnim vođstvom tehnologa put od spajanja mleka i čokolade u jedan produkt- bombonjeru ili krem-bananicu postao je mnogo jasniji za naše učenike.

U znaku dobre saradnje učenici naše škole su i Mlekari Mihajlović i Čokolendu uručili zahvalnice, a mi smo za uzvrat dobili pregršt slatkiša i mlečnih proizvoda. Učenici su se vratili zadovoljni, puni novih utisaka i saznanja koje mogu primeniti kako u školi, tako i van nje.

Foto galerija

Pratite nas!

Kontakt podaci

ulica Čočetova 3M
Jagodina,
Republika Srbija

Telefon: 062/798 799
Email: info@crnjanski.rs
Website: www.crnjanski.rs

Lokacija