Upis u toku!

Planetarijum

25.10.2019.

Kako bismo upotpunili mnogobrojne aktivnosti organizovane povodom Space Week-a i zaključili mesec koji je protekao u znaku svemira, ove nedelje je u našoj školi u saradnji sa Centrom za promociju nauke organizovana poseta Mobilnog planetarijuma.

Internacionalna škola Crnjanski, kada je reč o nastavnim i vannastavnim aktivnostima, u kontinuitetu teži korišćenju savremene tehnologije i digitalnih resursa u svrhu produktivnije nastave, te su ovog meseca učenici imali prilke da prošire svoja znanja iz oblasti astronomije na inovativan i moderan način.

Planetarijum je sferni bioskop u kome se projektuju slike zvezdanog neba i nebeskih tela koja se mogu videti u univerzumu. Projekcije u Planetarijumu bile su jedinstvena prilika za proširenje znanja iz oblasti prirodnih nauka kod đaka. Učenici su se na atraktivan način bliže upoznali sa astronomijom i srodnim naukama. Prikazivanje objekata iz kosmosa ovim putem omogućilo je učenicima sticanje trajnih znanja i pobuđivanje novih interesovanja.

Takođe, učenici su imali čast da ugoste đake Osnovne škole Boško Đurišić koji su zajedno sa njima uživali u projekcijama u Planetarijumu i pronašli priliku da razmene kako nova, tako i već postojeća znanja.

Foto galerija


Planetarijum


Pratite nas!

Kontakt podaci

ulica Čočetova 3M
Jagodina,
Republika Srbija

Telefon: 062/798 799
Email: info@crnjanski.rs
Website: www.crnjanski.rs

Lokacija