Rock Tumbler

Danas, u okviru našeg časa prirodnih nauka (Science), učenici su učili o fizičkim svojstvima stena kao i o procesu poliranja, koji se dešava prirodno tokom veoma dugih vremenskih perioda dok se kamenje kotrlja talasima i pritom dolazi u dodir sa peskom. Ali zahvaljujući mašini za poliranje kamena (Rock Tumbler) koju smo koristili za naš eksperiment, u mogućnosti smo da ubrzamo proces na samo oko 4 nedelje tokom kojih će učenici beležiti svoja zapažanja.

Na početku časa učenici su učestvovali u igri Potraga za blagom gde je trebalo da pronađu sve kamenčiće sakrivene po učionici. Nakon što su prikupili kamenje, pažljivo su posmatrali njihova fizička svojstva, upoređivali ih i zabeležili na posteru koji su zajedno napravili.

Konačno, pokrenuli su prvu fazu poliranja kamena tako što su kamenje postavili u posudu, dodajući vodu i pesak. Nakon što su utvrdili da je mašina ispravno podešena, uključili su je, a sada svi nestrpljivo čekamo da proverimo napredak koji će postići nakon jedne nedelje!

Kontakt podaci

Ulica Čočetova 3M
Jagodina,
Republika Srbija

Telefon: 062/798 799
E-mail: info@crnjanski.rs

Internacionalna škola Crnjanski