Predškolska ustanova KIDS CLUB

Kids CLub je predškolska ustanova akreditovana od strane Ministarstva prosvete i Cambridge Early Years program-a.

Cambridge Early Years program je razvijen u saradnji sa pouzdanim stručnjacima za decu mlađeg uzrasta, tako da je zasnovan na najnovijoj obrazovnoj metodologiji. Naš pristup je izgrađen oko sledećih ključnih principa:

Zašto izabrati Predškolski program "CRNJANSKI"?

Aktivnost

Deca su uključena u proces sopstvenog obrazovanja kroz dobro isplanirane aktivnosti koje im pomažu da razviju kompetenciju, radnu sposobnost, emocionalnu privrženost i samopoštovanje.

Uravnoteženost

Učenje podstiče ravnotežu fizičkog, kognitivnog, jezičkog i komunikacijskog, kao i socijalnog i emocionalnog razvoja.

Igra

Učenje je prilagođeno uzrastu, zasnovano na igri i usmereno na dete. Trebalo bi da uključuje aktivnosti koje vode kako odrasli, tako i deca.

Promena

Early Years obrazovni program treba da omogući deci uspešnu tranziciju u osnovnu školu, gde se sa neformalnog vida učenja zasnovanog na igri prelazi na nastavu koja je formalnijeg tipa.

Nastavni plan i program

Cambridge Early Years nastavni plan i program:

  • prati holistički pristup koji se fokusira na samo dete i povezuje njegov razvoj sa svetom i ljudima oko sebe.
  • izgrađen je na osnovu četiri ključne oblasti razvoja u ranom detinjstvu:

Fizički razvoj

Kognitivni razvoj

Razvoj jezika i komunikacije

Socijalni i emocionalni razvoj

  • razvija znanje, razumevanje i veštine putem spiralnog pristupa, kroz ponovno učenje i dublje angažovanje na nastavnim temama i veštinama u svakoj fazi.
  • pomaže učenicima da dostignu međunarodno utvrđene prekretnice ranog razvoja. Iako se deca razvijaju različitim brzinama, nastavni plan i program pruža strukturu za podučavanje i učenje koja pomaže u praćenju i podržavanju napretka svakog deteta.
  • podržava dvojezični ili višejezični pristup za učenike kojima engleski nije maternji jezik, kao i za one sa različitim nivoima znanja engleskog jezika.
  • priprema učenike da sa lakoćom pređu na Cambridge Primary program ili na sledeću etapu u njihovom obrazovanju.
  • sadržaj nastavnog plana i programa je podeljen na šest oblasti kako bi se pratio i podržavao napredak učenika.

Oblasti nastavnog plana i programa

Šest oblasti nastavnog plana i programa pomažu praćenje i podržavanje napretka u svim oblastima razvoja.

Komunikacija i pismenost

Govor, slušanje, čitanje i pisanje su ključni za rani razvoj dece. Ukazivanje deci na važnost jezika kroz zabavne aktivnosti i podsticanje da se bave širokim spektrom tekstova pomaže polaznicima da razviju želju za učenjem tokom celog života.

Kreativno izražavanje

Kreativno izražavanje omogućava deci da izraze svoje ideje i razviju maštu kroz umetnost i dizajn, muziku, ples i glumu. Ova važna oblast objedinjuje veštine i kognitivne procese iz celokupnog nastavnog plana i programa.

Matematika

U ranom uzrastu je važno pomoći deci da prepoznaju kako matematika utiče na svakodnevni život. Kroz igre i aktivnosti, možemo upoznati decu sa matematičkim terminima, razmišljanjem i pojmovima koji će im biti potrebni kada krenu u osnovnu školu.

Fizički razvoj

Naš nastavni plan i program podstiče decu da unaprede veštine kretanja kroz igru, pomažući im da razviju pozitivne stavove prema vežbanju i postave temelje za zdrav i aktivan život.

Lični, socijalni i emocionalni razvoj

Ova oblast je centralna u životima dece. Ona podržava njihovo lično blagostanje i postignuća u svim drugim oblastima njihovog učenja. Ova oblast im pomaže da razviju socijalno učenje i uspostave prijateljstva, prilagode svoje emocionalne reakcije i da reaguju na potrebe drugih, kao i da razviju samopoštovanje i samopouzdanje.

Razumevanje sveta

Ova oblast nastavnog plana i programa podstiče prirodnu radoznalost dece dok istražuju svet oko sebe. Ona postavlja temelje za niz različitih predmeta u osnovnom obrazovanju i šire, uključujući prirodne nauke, digitalnu pismenost, računarstvo i društvene nauke.

GALERIJA