Ekskurzija London

Internacionalna škola Crnjanski pruža svojim učenicima mogućnost ne samo pohađanja vrsnog edukativnog programa, već i niz aktivnosti koje prate život deteta, a realizuju se u cilju obrazovanja, sticanja opšte kulture i upoznavanja sa različitim društvenim kulturama.

            U Internacionalnoj školi Crnjanski školska godina je maksimalno iskorišćena na način koji je i zabavnog i edukativnog karaktera i tako da učenici požele da i letnji rapsust provedu u organizaciji škole. Za sve đake Internacionalne škole Crnjanski, kao i za zainteresovane đake drugih škola, ove godine je realizovan letnji kamp u Londonu- Royal Holloway 2023!

            Jula meseca tekuće godine učenici su imali prilike da usavrše svoje znanje iz engleskog jezika u jednom od najprestižnijih učeničkih kampova, gde su se družili i učili sa preko hiljadu dece iz raznih krajeva sveta. Koncept odrzavanja same nastave tokom kampusa bio je takav da su učenici imali niz aktivnosti i projekata sa učenicima iz celog sveta. Ceo kampus je brojao 1100 ucenika.

            Tokom boravka u Velikoj Britaniji učenici su imali i organizovane posete, te su se večeri provodili u Londonu, na brodu na Temzi za vreme zalaska sunca, gde su đaci imali prilike da stvore nezaboravne uspomene. Posećen je i British Museum, kao i Covent Garden. Za naše učenike potrudili smo se da organizujemo dodatne ekskurzije edukativnog i interesantnog sadržaja, kako bismo kvalitetno ispunili slobodno vreme u Engleskoj. Uspeli smo da izdejstvujemo i dodatne izlete i to: London Eye, Windsor, Portsmouth i Thorp Park. Učenici su tokom boravka imali i celodnevni boravak u Oxfordu, gde su posetili Christ Church College i imali pešačku turu po ovom univerzitetskom gradu. Deca su posetila i The Natural History Museum, Oxford Street i doživeli predivno iskustvo vožnje na London Eye, gde su imali priliku da vide panoramu Londona iz vazduha.

            Ovu letnju avanturu ispunili smo i posetom Great Fosters rezidencijom koja datira iz 16. veka i nalazi se pored Univerziteta u Eghamu. Ovaj park i baste od davnina sluzile su kraljici za izlazak u lov i setnju po prelepoj prirodi koja okruzuje ovu građevinu. Deca su se bavila sportom, trčanjem, bacanjem frizbija i šetnjom.

            Izletom do Runnymede Meadows Pleasure Grounds gde je Magna Carta memorial smo kompletirali i znanja koja ucenici sticu u toku redovne nastave tokom godine.

             Ovogodisnji letnji kamp je za učenike Internacionalne škole Crnjanski bio jedno od nezaboravnih iskustava, gde su učenici imali prilike da se zaista sjajno zabave i steknu nova znanja i očuvaju svoju želju za nekim budućim putovanjima i izazovima.

U nastavku slede fotografije.